Anna Y Gunnarsson

Bor sedan 2004 i Västra Ämtervik – Sunne, där jag har min verkstad/studio.

I mitt konstnärskap som konsthantverkare/formgivare arbetar jag i huvudsak med porslinsleran, som jag både drejar och gjuter i. Vitheten hos porslinet har jag fastnat för då jag oftast önskar nå en tydlighet i dekoren. Som en tuschteckning på vitt papper som tar form.

En återkommande och viktig del i alla mina projekt handlar om mönster och illustrationer med olika karaktär. De tecknade formerna kan hamna på en kopp, en lampa, en burk i form av keramiska dekaler eller blir sin egen figurin. Leran är mitt huvudmaterial, men använder mig gärna av andra material som trä, papper, textilt efter vad jag vill uttrycka.

Jag är utbildad på Konsthögskolan i Bergen – Norge samt vid HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk, där jag tog min magisterexamen 2004. – keramikkonst. Förberedande utbildningar har skett vid Grebbestad Folkhögskola och Stenebyskolan.

Medlem i KRO/KIF – Konsthantverkarna Industriformgivarna i Sverige.

Anna Y Gunnarsson

Bor sedan 2004 i Västra Ämtervik – Sunne, där jag har min verkstad/studio

I mitt konstnärskap som konsthantverkare/formgivare arbetar jag i huvudsak med porslinsleran, som jag både drejar och gjuter i. Vitheten hos porslinet har jag fastnat för då jag oftast önskar nå en tydlighet i dekoren. Som en tuschteckning på vitt papper som tar form.

En återkommande och viktig del i alla mina projekt handlar om mönster och illustrationer med olika karaktär. De tecknade formerna kan hamna på en kopp, en lampa, en burk i form av keramiska dekaler eller blir sin egen figurin. Leran är mitt huvudmaterial, men använder mig gärna av andra material som trä, papper, textilt efter vad jag vill uttrycka.

Jag är utbildad på Konsthögskolan i Bergen – Norge samt vid HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk, där jag tog min magisterexamen 2004. – keramikkonst. Förberedande utbildningar har skett vid Grebbestad Folkhögskola och Stenebyskolan.

Medlem i KRO/KIF – Konsthantverkarna Industriformgivarna i Sverige.

Kontakt

Anna Y Gunnarsson
Selabacken 8
68695 Västra Ämtervik
Tel 073 724 83 00
[email protected]

Close Menu